Zdravá lahodná chuťovka so SABI
Suroviny
1 bal lahodnej nátierky SABI
2 ks dlhá uhorka (poľná/šalátová)
1 bal údeného lososa
75 g strúhaný syr Čergov SABI
2 strúčiky cesnaku o 2 ks vajcia
podľa chuti soľ, rasca a mleté čierne korenie
podľa chuti čerstvá petržlenová vňať
Postup
1. Najprv si uvaríme vajíčka, ktoré po vychladnutí ošúpeme a nadrobno nasekáme. Kým nám chladnú vajíčka, môžeme pripravovať uhorky. Poriadne ich umyjeme a škrabkou urobíme (na každej) 4 pozdĺžne prúžky, ostatnú šupku necháme. Ďalej ich pokrájame na kolieska hrubé asi 3 cm a jemne osolíme a okoreníme.
2. Pripravíme si plnku. Do misky dáme lahodnú nátierku SABI, pridáme nastrúhaný Čergov SABI, pretlačený cesnak a rascu. Osolíme, okoreníme a nakoniec zľahka primiešame uvarené vajíčka.
3. Na tácku rozložíme nakrájané uhorky, ktoré osušíme napriek tomu, že už boli osolené a okorenené. Potom na jednotlivé kolieska lyžičkou naložíme pripravenú plnku. Na špáradlo najprv napichneme malý plátok lososa a potom zapichneme do každého kúska uhorky s nátierkou. Ozdobíme vetvičkami petržlenovej vňate.
Tip: Kto má rád pálivé, môže zameniť lahodnú nátierku aj syr Čergov za chilli verzie.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk